Kas

1. DÖNEM 1. ORTAK SINAVLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR. ÖĞRENCİLERİMİZE ŞİMDİDEN BAŞARILAR DİLERİZ

Ekm

BU YIL 29 EKİM BAYRAMI İCİN BEDEN EĞİTİMİ VE MÜZİK ÖĞRETMENLERİMİZ BÜYÜK BİR ÖZVERİ İLE ÇALIŞARAK HAZIRLIKLARINİ SÜRDÜRÜYORLAR. ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Ekm

Amatör spor haftası dolayısı ile yapılan bilek güreşi yarışmasında, okulumuz 12C sınıfı öğrencilerinden Abdullah KAVAK 2. olmuştur. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Şehit İdris Bolat Anadolu Lisesi olarak okulumuzun pansiyonu Türkiye' de bulunan yaklaşık 1600 pansiyon içinde en iyi 250 pansiyon arasında 110. seçilmiştir. Başta okul müdürümüz Osman UYSAL olmak üzere pansiyondan sorumlu Mdr. Yrd. Adem Yaşar KISA' ya ve emeği geçen tüm çalışanlara emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

OKULUMUZ HİZMETLİLERİ TARAFINDAN  GEREKLİ TADİLAT İŞLERİ YAPILIYOR

Ekm

Bugün 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü. Türkiye'de 24 Kasım'da kutlanan öğretmenler günü, dünya genelinde 5 Ekim'de kutlanıyor.

Ekm

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ MÜNASEBETİYLE OKULUMUZDA ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE PANO HAZIRLANDI, GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN VİDEOLAR SINIFLARIMIZDA İZLETİLEREK FARKINDALIK OLUŞTURULMUŞTUR. EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ekm

Taşova belediye başkanı Bayram ÖZTÜRK okulumuza ziyarette bulundu. Öğretmenlerle hasbihal eden ÖZTÜRK  okulumuz personeline başarılar dileyerek okulumuzdan ayrıldı

Eyl

Taşova Gençlik Merkezi okulumuzda 2022-2023 atölye eğitimlerini tanıttı. Görevli arkadaşlarımıza teşekkür eder, gençliğimize hayırlı olmasını temenni ederiz.

Eyl

Taşova ilçe emniyet müdürlüğü tarafından okulumuz öğrencilerine siber zorbalık eğitimi verildi

Eyl

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne Ait Okul Pansiyonlarında "Yurdumun Değerleri" Sosyal Etkinlikler Programı kapsamında pansiyonda kalan öğrencilerimizin uyum etkinliklerine yönelik Ailemize Hoşgeldin etkinliği yapılmıştir. Ayrıca Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer 15 Temmuz Şehitleri

Anma Demokrasi ve Millî Birlik günü mesajı okunarak günün anlam ve önemini belirten video izlenmistir.

Sosyal etkinlikler kapsamında ise öğrencilerimize yönelik aktivitelerimize başlanmıştır. Şibal ailesi olarak

öğrencilerimize başarı, sağlık ve huzur dileriz.

Eyl

1932 yılında ilk Türk Dili Kurultayının açılış tarihi olan 26 Eylül günü 'Dil Bayramı' olarak kutlanmaktadır. Hayatı, maddi ve manevi dünyamızı anlamlandırdığımız Türkçemiz, dünyanın en kadim, en yaygın dillerinden biri olarak en büyük zenginliklerimizdendir. Bugün bizler, geçmişimizle buluşabiliyor, tarihimizi, kültürümüzü sonsuza değin yaşatma kararlılığımızdan söz edebiliyorsak, bunda, Türkçeyi sahiplenerek geliştiren düşün, yazın ve devlet adamlarımızın payı büyüktür. Bu vesileyle okulumuzda düzenlenen 'Türk Dil Bayramı' programımızla Türkçenin önemine dikkat çekmeye ve Türkçeye gönül vermiş ecdadımızı anmaya çalıştık.

Programımız, kaymakamımız sayın Ahmet GÖKCECİK'in konuşmalarıyla başladı. Şiir, canlandırma ve çeşitli gösterilerle devam eden program, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu. Türk Dil Bayramı'nın, Türkçemizin yaşatılması, gelecek nesillere tüm özgünlüğü ve derinliğiyle aktarılması için bir vesile olmasını diliyoruz.

Bu anlamlı programda emeği geçen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz Hatice Bıyık'a, Funda Erol'a, Enes Vanlı'ya ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

"Çağın koşullarına, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ancak tarih bilinciyle mümkündür. Türk milletinin her ferdi, yaşadığı hayatın geçmişte edinilen tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilir. Bu bakış açısıyla gazilerinin ve şehitlerinin hatırasını canlı tutar. Onların yazdığı destanı sonraki nesillere aktarır. Böylece Türk olmanın şuurunu çocuğuna da öğretir. Milletimizin kahramanlarının en şanlılarından birisi ve bize zaman olarak en yakını Milli Mücadelemizdir. Türk insanı kendine yakışan zaferi, burada da elde etmeyi bilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün etrafında kenetlenerek, onun rehberliğine inanarak bağımsızlığına göz dikenleri vatanından kovmuştur. Bu mücadele de gazilik ve şehitlik şerefine ulaşan atalarımızın destanı hala anlatılır, kahramanlık türküleri hala söylenir. Bulunduğumuz coğrafya tarihin en kanlı savaşlarına, en karmaşık siyasi oyunlarına sahne olmuştur. Böyle olmasına rağmen milletimiz ülkesi bir istikrar ve güven ortamı haline getirmeyi başarmıştır. Gazi yahut şehit olmaya hazır milyonlarca ferdiyle bu huzur, bu sükûn sürecektir. Kahramanlığı ve hürriyet tutkusu yanında, milletimizin bir üstün özelliği de sahip olduğu vefa duygusudur. Bize Türkiye Cumhuriyetini emanet eden gazi ve şehitlerimize göstermiş olduğumuz hürmet bundandır. Türk insanı gazi ve şehit olan atasını en derin duygularla anmaktadır. Sohbetinde, işinde ibadetinde bulduğu her fırsatı bu uğurda değerlendirmektedir. Büyük önderimiz Mustafa Kemal'e Mareşal Rütbesi ve Gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler gününü kutluyoruz. Bu vesileyle aramızdan ayrılmış gazi ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimizi saygıyla selamlıyoruz."

Bugünün anlam ve öneminin vurgulanması bağlamında sınıflarda videoların izletilmesinde rol alan Tarih öğretmenlerimiz Gizem Özlem Parmaksizoğlu'na ve Ahmet Haydar Uslucan'a teşekkür ederiz.